БУФОНЕРИЈА КРОЗ ВРЕМЕ И ДАНАС

БУФОНЕРИЈА КРОЗ ВРЕМЕ И ДАНАС

2003 – 2007.
Театар ФОН → АКУД ФОН
Корени

Инспирација за настанак Буфонерије лежи у претходнику. Театар ФОН, касније АКУД ФОН, је била неформална организација позоришних и музичких ентузијаста ФОН-а која се окупила да ствара. Неколико година је функционисала под окриљем факултета, све до 2007. године када, нажалост, никога није било да преузме штафету.

Зачеци
2013.
FON Talent Show
Идеја се понов рађа

Такмичење FON Talent Show 2013. године је неочекивано расветлало велико интересовање међу студентима за оживљавање драмске секције. Том приликом, једна мала група студената открива историју АКУД ФОН-а…

2014.
Др
Нови почетак глуме на ФОН-у уз Нушића

…и одлучује се да оживи идеју драмске секције ФОН-а. Заинтересовани студенти се окупљају око представе „Др“ Бранислава Нушића. Током рада на том пројекту, група узима име Буфонерија.

2017.
Путујуће позориште Шопаловић
Репертоар се обогаћује

Нова представа „Путујуће позориште Шопаловић“ доживљава извођење и на даскама Установе културе Вук!

2019.
Дом културе „Студентски град“
Добијамо нови дом

Студентски град је једно од највећих места окупљања студената у Београду, а Дом културе „Студентски град“ (ДКСГ) се чинио као идеално место за наш рад. Примили су нас широких руку, а и дан данас тамо одржавамо наше радионице!

2020.
COVID-19
Пандемија нас успорава

Принуђени, зауставили смо све своје активности уживо. Али нисмо стали са радом. Направили смо корак назад да се реорганизујемо и спремимо да кренемо још јачи!

КОРАК НАПРЕД
2020.
Радио Београд 1
Добијамо сегмент на радио Београду

У оквиру емисије „Из Тинејџ угла“ Марије Мишић, настаје сегмент „Мало места за културу“ у ком представљамо неке од предстојећих догађаја у култури и причамо одломке наших прича са друштвених мрежа!

2021.
Инстаграм
Достижемо 6 000 пратилаца на Инстаграму

Настављамо да ширимо наше присуство на друштвеним мрежама, нарочито на Инстаграму где највише младих проводи време. Окупљамо љубитеље културе, глуме и позоришта под ознаком @bufonerija, зато придружите нам се!

2021.
Завод за проучавање културног развитка
Постижемо сарадњу са ЗАПРОКУЛ-ом

Баш захваљујући друштвеним мрежама, сусрећемо се са Заводом за проучавање културног развитка и договарамо сарадњу поводом нашег предстојећег пројекта „Дан културе“. Заједница која као да је суђена!

август 2021.
Добили смо сајт

После дугог планирања, припрема и рада, коначно смо добили свој сајт!

лето/јесен 2021.
Растемо заједно!

После две године, отварамо врата новим члановима! Отворене радионице су поново на репертоару, а ускоро се очекује и конкурс за нове чланове.

Уколико смо вас заинтересовали, знате шта да урадите!

КО СМО МИ?

Наш извршни одбор

Igor-Vesovic
Игор Весовић

Председник
и оснивач

Aleksa-Vesovic
Алекса Весовић

Секретар
Извршног одбора

Nevena-Rudinac-2
Невена Рудинац

Координаторка департмана
за људске ресурсе

Milutin-Miljanic
Милутин Миљанић

Координатор департмана
за мултимедије и IT

Milica-Dobrojevic-2
Милица Добројевић

Координаторка департмана
за PR и маркетинг

ЧЕМУ СТРЕМИМО?

Наша мисија

Вратити кредибилитет речи аматер, упорним демонстрирањем да је за велике ствари довољно (само?) волети и томе се давати.

Игор Весовић

ОСНИВАЧ И ПРЕДСЕДНИК

Откуд име Буфонерија

Радећи на нашој првој представи, Нушићевом Др-у, тражили смо назив за тај пројекат. У речнику позоришних термина нашли смо појам „буфонерија” који иначе потиче из француског језика (bouffonneriе) и у буквалном преводу значи шала или лакрдија. На Факултету организационих наука неретка је пракса да се пројекти, па и читаве организације, именују тако да назив садржи то кључно ФОН (ИнтерФОН, ЕкоФОН, ФОНкламе итд), што је био још један адут овог термина који се већ семантички поклапао са жанром представе. Када се из тог пројекта развила идеја о читавој организацији, назив се просто задржао.

Желите да сазнате још о нама?

Од тога како смо настали, која је тачно наша мисија, чиме се бавимо, шта је аматеризам и још много тога, сазнајте кликом на дугме испод!